MÚLTIDÉZŐ

Szegő Judit Múltidéző

„Ujjaimban érzem a múltat,
Simogatom a tűnt képeket.
Színek kiégtek, s megfakultak,
Mi az, mit adhatok még neked?…”

 

PROGRAMOK

 

A Kapcsolat Szerviz Közhasznú Egyesület szervezésében az érdeklődők ismét részt vehettek a Biciklis Zarándoklaton. Idén szakítottunk a Balatonnal és Július 19-22. között a Tiszántúlra bicikliztünk el. Mezőkövesdig vonattal utaztunk. A vonat állomáson kicsit szorongva, de jó kedvűen az idei élményekre nyitottan elbúcsúztunk a csomagjainkat szállító autósoktól. Volt Budapesten egy átszállás, amitől többen is tartottak, de végül gond nélkül hajtotta végre a 20 fős csapat. Mezőkövesdről az aznapi cél Tiszafüred és egy Tisza-tavi vízi-sétány volt. A vízi-sétányról visszafelé elkapott minket az eső, így tiszafüredi szállásunkra hatalmas zuhéban és bőrig ázva érkeztünk. Az éhséggel nem törődve, mindenki igyekezett száraz egy forró tus után száraz ruhába bújni.Bizony jól esett az erőt adó meleg tea és csak a” Reni néni féle” spagetti után néztünk szét a hatalmas plébánián. Másnap a reggeli mise után csónaktúra és a nádas növényvilágának megismerése volt a program. Ezt sokan papucsban tették meg az előző napon szétázott cipők miatt. Szép emlékeket szereztünk, de a szúnyogfelhők, amik minket eszegettek közben, kicsit beárnyékolják őket. Szállásunk ismét a tiszafüredi plébánián volt, ahol Béla atya nagy szeretettel gondoskodott rólunk. A még mindig vizes ruháink szinte az egész alsó szintet beterítették. Ezen az estén már játékra és Rauscher Géza bácsi gitárestjére is sort kerítettünk. A „mindig van remény” kezdetű éneket együtt énekelte a csapat. Ezen a napon legtöbben azért adtak hálát, mert nem áztunk meg. Harmadik napon Sarudra igyekeztünk eljutni megerősödve a reggeli szentmise kegyelmeivel. Béla atya az úton levésről és az egymásra való odafigyeléről prédikált. Vajon mennyire ismerjük meg egymást az úton, mennyire vagyunk nyitottak egymásra?  Útközben megálltunk megnézni az érdekességeket, strandolni és a Kiskörei Vízerőművet meglátogatni. Sarudon az üstben főtt krumplipaprikás után sajnos úgy döntöttek a felnőttek, hogy nem sátrazunk, mert eső várható. Igazuk lett. Hajnalban hosszan tartó eső áztatta a talajt. Utolsó napon Poroszlóra tekertünk el, hogy megtekintsük a Tisza-tavi Ökocentrumot majd ismét Mezőkövesdre bicikliztünk. Ott vonatra szálltunk, hogy hazatérjünk. Budapesten verőfényes napsütés fogadott bennünket, úgyhogy a szuper csapat, még fagylaltra is megállt. Veszprémben vonat állomáson már várt bennünket a hagyományos csokis süti, de az okleveleinket a csomagjaink átvételekor kaptuk meg, mert itt bizony esett az eső. Kicsit vizesen, jó élményekkel telve, strandokkal, növényvilággal ismerkedve, új kapcsolatokat kiépítve tértünk haza.  Remélem jövőre is lesz lehetőségem részt venni a biciklis zarándoklaton, mert sok lelki erőt ad és azt hallottam társaimtól, hogy „jó buli”.

Léner Emma Lujza

KÖZZÉTÉTEL
Az utolsó három év beszámolói és közhasznúsági mellékletei

PROGRAMOK

 

Napközis tábor Hegymagason

A Kapcsolat Szerviz Közhasznú Egyesület szervezésében 2018. július 23. és 27. között gyermektábor került megrendezésre a hegymagasi Faluházban a Regina Mundis gyökerekkel rendelkező Burucsa házaspár vezetésével. A 4-12 éves korosztályú gyermekek délelőtt 10 órától délután 16 óráig töltötték egymással, a szervezőkkel és segítőikkel az időt. Nővérem és én a közösségi szolgálat keretében segítőként vettünk részt a táborban. Naponta kisétáltunk az erdőbe, és ,,bunkit” építettünk a lehullott és letöredezett faágakból, gallyakból. Ezeket madzaggal biztosítottuk helyükön. Legelső napon a ,,Bunki” területén belül kötélpálya is készült, ahol a gyerekek délelőttönként gyakorolták a mászást, játszottak és számháborúztak. Ebéd és egy kis pihenő után a Faluházban kézműves foglalkozásokkal vártuk őket: papírt öntöttünk, pólót festettünk, gravíroztunk és csigaház-szélcsengőt készítettünk. Közös zászlófestés is sorra került, a kész zászlót az erdei ,,Bunki” bejáratához akasztottuk ki. Pénteken délelőtt otthonosra, színesre festettük ki a ,,Bunkit”, délután a gyermekek kis énekes műsorral lepték meg szüleiket. Ebben a táborban a gyerekek a közösségben való együttműködésben erősödhettek.

Léner Rebeka Réka

PROGRAMOK
GOMBRICH MESTER MŰVÉSZETI TÁBORA Napközis tábor, hétfőtől péntekig, 8:00-16:00-ig 6-14 éves gyermekek részére tanodai foglalkozások és szabadtéri programok művészettörténet, vizuális nevelés, alkotásmódszertan különleges művészeti technikák kipróbálása múzeum- és galérialátogatások, műterem bejárás, veszprémi séták (Laczkó Dezső Múzeum, Szaléziánum, Művészetek Háza, Böbe Majom Tanodája Oktató- és Kiállítóház) kreatívan fejlesztő és csapatépítő játékok. A tábor díja: 30000,-/ fő, testvér-tanodás kedvezménnyel 25000,-/fő Az ár tartalmazza a tanodai foglalkozás alapanyagait, a kiállítóhelyekre szóló belépőjegyeket, a tárlatvezetések, foglalkozások díját, valamint a meleg ebédet és a napközbeni frissítőket. Helyszín: Veszprém REGINA MUNDI PLÉBÁNIA (8200 Veszprém, Dózsa Gy. u. 9.) A tábor időpontja: 2017. július 3.-7. *(8:00-16:00)* További információk és jelentkezés: Hajdu Franciska tanodavezető +36 30 560 96 05

Comments are closed.